Hogyan zajlik a microchip beültetése a rendelőnkben?

Kutyáknál, macskáknál és vadászgörényeknél a nyak bal oldalának egy részén a bőrt fertőtlenítjük, szükség esetén a szőrt lenyírjuk, majd a chipet az állat bőre alá beültetjük. Egyéb, egzotikus állatoknál a microchip a fajtának speciális beültetési módszerét alkalmazzuk.

Milyen adatok kerülnek fel az adatbázisba és ki láthatja ezeket?

Az adatbázisban a tulajdonos és az állat adatai jelennek meg. Adataihoz kizárólag a regisztrált felhasználók férhetnek hozzá a chipszám pontos ismeretében. Regisztrált felhasználók az állatorvosok, menhelyek éd a kutyák nyilvántartásával foglalkozó szervezetek.

A microchip beültetése fájdalommal jár az állatnak, illetve jelent e kockázatot?

A microchip beültetése az állatnak nem jár fájdalommal így, érzéstelenítés alkalmazása nem szükséges, hiszen maga az érzéstelenítés szinte azonos mértékű fájdalommal járna. Azonban mint minden beavatkozásnak, ennek is lehetnek kockázatai. Néhány hiedelemmel ellentétben a mikrochip nem sugároz, nem veszélyes, nem gyullad meg.

A gazdik leggyakoribb félelme az, hogy a microchip elmozdul a kutya, cicák bőre alatt. Jelenlegi microchipgyártók többsége olyan bevonatot használ a kapszulákon, ami megakadályozza az elvándorlást.

Amennyiben további kérdése lenne a mikrochip beültetésével kapcsolatosan kérem keresse fel minket a Szigethalom Állatorvosi Rendelőben.